Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer

 

Ο ΕΟΣ Βροντούς δημιουργήθηκε το 1993. Αποτελεί έναν σημαντικό τοπικό φορέα που αποσκοπεί στην ανάδειξη κι αξιοποίηση της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς του Ολύμπου και στη δημιουργία ορειβατικής συνείδησης των μελών και των φίλων του.

Διαθέτοντας σήμερα περισσότερα από 400 μέλη, προσπαθεί να αναδείξει τον ορεινό μας πλούτο μέσα από μια σειρά δράσεων, όπως ορειβατικές αναβάσεις, χάραξη και καθαρισμός μονοπατιών. Όντας μέλος της πολιτικής προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Σύλλογος συμμετέχει ενεργά σε δράσεις έρευνας και διάσωσης επισκεπτών του βουνού, φύλαξης και πυροπροστασίας, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πιερίας. 

Η δράση μας δεν τελειώνει εδώ. Οι επόμενοι στόχοι μας είναι:

  1. Η κατασκευή τεσσάρων οικογενειακών μονοπατιών (σύντομα τελειώνει αυτό της Αγ. Κόρης).
  2. Η δημιουργία πάρκου  χλωρίδας και πανίδας του Ολύμπου  στο ρέμα της Αγ. Τριάδας. 
  3. Η κατασκευή αναρριχητικού πεδίου στην περιοχή της Αγ. Κόρης.  Η υπόθεση είναι σε καλό δρόμο, ευελπιστούμε το Καλοκαίρι του 2015 ένα μέρος του να είναι έτοιμο. 
  4. Η πεζοπορία και στα υπόλοιπα  βουνά της Ελλάδας (εκτός από τον Όλυμπο και τα Πιέρια).

 

 

NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU (NOT VRONTOU)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλιομέτρων με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), καθώς και έναν μικρότερο των 6 χιλιομέτρων με την επωνυμία 'Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης', στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου.

Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας κινείται σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας των 20km έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και ακολουθεί την παρακάτω διαδρομή: Αγ. Απόστολοι – Αγία Κόρη – Ίταμος (πηγή), Έλατος, Μαστορούλι (πηγή), Παπά Αλώνι, Κατραναριά, Παλαβός, Σπηλιές και καταλήγει στους Αγ. Απόστολους.

 H συνολική θετική υψομετρική διαφορά του αγώνα των 20km NOT VRONTOU είναι 1,450μ.

Περισσότερα...

ΔΡΑΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς και για κάθε είδους ανακοίνωση που αφορά τον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς

Περισσότερα...