Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer

 

H Βροντού σήμερα 

 

Η Βροντού είναι ημιορεινή κωμόπολη του Δήμου Δίου Ολύμπου, σε υψόμετρο 120 μέτρων και έχει 1902 κατοίκους (απογραφή 2011).  Απέχει από την Κατερίνη 17 χιλιόμετρα. Η πλειοψηφία των κατοίκων είναι αγρότες με κύρια  ασχολία  την  καλλιέργεια καπνού (από τα μεγαλύτερα καπνοχώρια της Ελλάδας) και δευτερεύουσα ασχολία  την καλλιέργεια αμπελιών, ροδιών, ακτινιδίων, μήλων, ελαιωδών καρπών και  την  κτηνοτροφία. Διαθέτει  μια πανέμορφη πλατεία, νέο ιατρείο, οκταθέσιο δημοτικό σχολείο, τριθέσιο νηπιαγωγείο και δύο φαρμακεία.

 

Άλλοι τοπικοί φορείς είναι:

 

1) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Βροντούς που  ιδρύθηκε το 1981, στεγάζεται  στο πνευματικό κέντρο του χωριού με πλούσια πολιτιστική δράση καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

2) Η ποδοσφαιρική ομάδα «Όλυμπος » με έτος ίδρυσης το 1970, η οποία  αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας  σε ένα από τα ομορφότερα γήπεδα του Ν. Πιερίας.

 

3) Ο αγροτικός συνεταιρισμός ΣΠΕΚΟ Βροντούς, με έτος ίδρυσης το 1981 (Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγής Εκλεκτών Καπνών, Οπωροκηπευτικών, Κτηνοτροφικών & Καινοτόμων Καλλιεργειών Ολύμπου Βροντούς Πιερίας), έχει να επιδείξει μεγάλη δυναμική και τεράστια ενασχόληση με επώνυμα και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.

NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU (NOT VRONTOU)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλιομέτρων με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), καθώς και έναν μικρότερο των 6 χιλιομέτρων με την επωνυμία 'Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης', στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου.

Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας κινείται σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας των 20km έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και ακολουθεί την παρακάτω διαδρομή: Αγ. Απόστολοι – Αγία Κόρη – Ίταμος (πηγή), Έλατος, Μαστορούλι (πηγή), Παπά Αλώνι, Κατραναριά, Παλαβός, Σπηλιές και καταλήγει στους Αγ. Απόστολους.

 H συνολική θετική υψομετρική διαφορά του αγώνα των 20km NOT VRONTOU είναι 1,450μ.

Περισσότερα...

ΔΡΑΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς και για κάθε είδους ανακοίνωση που αφορά τον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς

Περισσότερα...