Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ 20 ΧΙΛ
2ο  North Olympus Trail Vrontou
Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 
 

Χαρακτηριστικά του αγώνα: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 20 περίπου χιλιομέτρων από τα οποία τα 18χιλ. είναι σε μονοπάτια και 2χιλ. σε δασικούς δρόμους και άσφαλτο. Το υψόμετρο που θα κινηθεί είναι από 320μ έως 1.540μ.

 

Δικαίωμα συμμετοχής: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους

 

Κατηγορίες νικητών- Έπαθλα: Μετάλλιο για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν

 

Έπαθλα για τους τρεις πρώτους άντρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες.

 

Για τους άντρες προβλέπονται επιπλέον 4 κατηγορίες  νικητών με βάση την ηλικία των αθλητών 

 

Α) 19-39 χρονών 

Β) 40- 49 χρονών 

Γ) 50-59

Δ) 60 +  

 

Για τις γυναίκες προβλέπονται επιπλέον 3 κατηγορίες  νικητών με βάση την ηλικία των αθλητών 

 

Α) 19-39 χρονών 

Β) 40- 55 χρονών 

Γ) 56 +  

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κατηγορίας, η ύπαρξη έξι αθλητών (για την βράβευση των τριών πρώτων) ή τριών ατόμων (για τη βράβευση του 1ου.)

Οι 3 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης (αντρών και γυναικών) δεν συμπεριλαμβάνονται στις επιμέρους  ηλικιακές κατηγορίες νικητών.

Στον πρώτο νικητή του αγώνα θα δοθεί δώρο μια βραδιά στην σουίτα του Litohoro Olympus Resort Villas - Πλάκα Λιτόχωρου

Επίσης θα βραβευτεί ο μεγαλύτερος-η ηλικιακά αθλητής-α που θα τερματίσει.

 

Ώρα Εκκίνησης - Αφετηρία – Τερματισμός: Ώρα Εκκίνησης 9 π.μ με αφετηρία και τερματισμός τα γραφεία τους Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς στη θέση Αγ. Απόστολοι. Τα γραφεία του συλλόγου βρίσκονται  4 χιλ δυτικά από το χωριό Βροντού με κατεύθυνση προς τον Όλυμπο. Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα ορίζεται στις πέντε (5) ώρες.

 

Ώρα βραβεύσεων των νικητών: οι Απονομές θα ξεκινήσουν στις 14.30 στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΟΣ Βροντούς.

 

Σήμανση:  Η σηματοδότηση έχει γίνει με πινακίδια διαστάσεων 13x13  κίτρινου  και κόκκινου χρώματος  και με πινακίδες σωστής κατεύθυνσης. Επίσης θα υπάρχουν εθελοντές στα δύσκολα σημεία όπου είναι απαραίτητο, για την συνέχιση της σωστής κατεύθυνσης των αθλητών. 

 

Τροποποίηση διαδρομής: Εάν χρειαστεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών, οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν η να διακόψουν τον αγώνα, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών.

 

Έναρξη εγγραφών: Οι εγγραφές ξεκίνησαν την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 και θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

 

Δηλώσεις και Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 20 Ευρώ.       

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται: 

Αριθμός συμμετοχής BIB number με αναγραφή ονοματεπώνυμου κάθε συμμετέχοντα,

τροφοδοσία και υποστήριξη, 

ηλεκτρονική χρονομέτρηση chip RFID,

αναμνηστικό μετάλλιο σε όσους τερματίσουν

αναμνηστικό δώρο

 ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό και 

 υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

 

Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο λογαριασμό της διοργάνωσης

Ο λογαριασμός κατάθεσης είναι  της Τράπεζα Πειραιώς:

 IBAN  GR10  0171  6160  0066  1614  0382 267 . 

 

Ο λογαριασμός ανήκει στον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΒΡΟΝΤΟΥΣ. Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο καθώς και τον αγώνα   North Olympus Trail Vrontou 20 χιλ.

 

Στην κατάθεση να αναγράφεται οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο του καταθέτη. Το αντίγραφο της κατάθεσης θα πρέπει να προσκομιστεί στη γραμματεία των αγώνων. Επίσης μπορείτε να πληρώσετε και στον ταμεία του ΕΟΣ Βροντούς  Σπανό Γιώργο τηλ 6973 804 843.

 

Παράδοση των αριθμών: Την ημέρα του αγώνα  Κυριακή 4 Ιουνίου 7:30-8:30  από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

 

Αριθμός Αθλητή: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό.

 

Ασφάλιση των αθλητών: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους. Θεωρείται ως αυτονόητο ότι κάθε αθλητής που υποβάλει αίτηση συμμετοχής στον αγώνα, έχει ως ενήλικας πλήρη επίγνωση της πρόθεσής του να πάρει μέρος σε ένα αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται σε ορεινό περιβάλλον, με αντίξοες κατά κανόνα συνθήκες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων. Παρόλα αυτά θα υπάρχει  ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κατερίνης (τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών) που θα υποστηρίζει τον αγώνα.

 

Πρόγραμμα:

Κυριακή 4/5/2017 - Αγ. Απόστολοι Βροντούς

07:30-08:30  Παραλαβή τσάντας αθλητών του αγώνα

09.00  Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος διαδρομής 20 χιλ.

09:30 Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος διαδρομής 6 χιλ

14:30 Βραβεύσεις αγώνα 20km ορεινού τρεξίματος

 

 

Οι υποστηρικτές του αγώνα  είναι:

 το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης,

 η Διασωστική Ομάδα Κατερίνης,

 η  ομάδα  Olympus Mountain Activities, 

 η ομάδα του Olympus Mythical Trail, 

 η ομάδα του Olympus Marathon, 

 η ομάδα του almiraMAN,

 η Ποδηλατική Απόδραση Κατερίνης, 

 η Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Δήμου Δίου, 

 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγ. Σπυρίδωνα, 

 ο ΕΟΣ Κατερίνης,

 ο ΣΕΟ Κατερίνης , 

ο ΕΟΣ Καρίτσας,

ο Ορειβατικός Σύλλογος Αιγινίου,

 η ομάδα Ουρλιά (Δίον) και 

 ο ΕΟΣ Βροντούς.

 

Τον αγώνα στηρίζουν επίσης ως συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου Ολύμπου.

 

Διαμονή 

Καταφύγιο Κρεβάτια – Όλυμπος 

Για την διαμονή σας, στη περιοχή μπορείτε να επιστεφτείτε  το  δικό μας καταφύγιο στο οροπέδιο Κρεβάτια και σε υψομ 1.010μ. Για να φτάσουμε εκεί περνάμε το χωριό Βροντού και ακολουθούμε  το χωματόδρομο από την Αγ. Τριάδα και σε περίπου 20 λεπτά θα βρίσκεται στο καταφύγιο. Έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 20 άτομα σε δυο  δωμάτια. Λειτουργεί οργανωμένη κουζίνα με σπιτικά πιάτα και μεζέδες. Από το καταφύγιο ξεκινούν μονοπάτια κάθε είδους, από μια ολιγόωρη κυκλική βόλτα με επιστροφή πάλι στο καταφύγιο έως πολύωρη πεζοπορία έως το οροπέδιο των Μουσών. 

Πληροφορίες Τσιμήτρης Ιωάννης &  Σπανός Κώστας   6944547441 και 6942665896

 

Πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες 

Για πληροφορίες που αφορούν τους  αγώνες  μπορείτε να απευθύνεστε στον πρόεδρο του ΕΟΣ Βροντούς Γάκη Ιωάννη (τηλ 697 222 4665) , και στα μελή Τασίκα Αθανασία (τηλ 697 845 1330) και Σπανό Γιώργο (τηλ.6973 804 843) και στο στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU (NOT VRONTOU)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλιομέτρων με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), καθώς και έναν μικρότερο των 6 χιλιομέτρων με την επωνυμία 'Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης', στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου.

Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας κινείται σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας των 20km έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και ακολουθεί την παρακάτω διαδρομή: Αγ. Απόστολοι – Αγία Κόρη – Ίταμος (πηγή), Έλατος, Μαστορούλι (πηγή), Παπά Αλώνι, Κατραναριά, Παλαβός, Σπηλιές και καταλήγει στους Αγ. Απόστολους.

 H συνολική θετική υψομετρική διαφορά του αγώνα των 20km NOT VRONTOU είναι 1,450μ.

Περισσότερα...

ΔΡΑΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς και για κάθε είδους ανακοίνωση που αφορά τον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς

Περισσότερα...