Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer

 

Προκήρυξη  NOT VRONTOU 2023

Αγώνας 6 km

“Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης“

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

6ο North OlympusTrail Vrontou 

 

Έναρξη εγγραφών: Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν 22 Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και Κυριακή  21 Μαΐου 2023 και  η προθεσμία πληρωμής μέχρι και  Κυριακή 21 Μαΐου 2023. 

Ώρα εκκίνησης : 09.15 π.μ.

Αφετηρία - Τερματισμός : οιΑγ. Απόστολοι  (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς), 4 χιλ. δυτικά από το χωριό Βροντού, με κατεύθυνση προς τον Όλυμπο.

Χαρακτηριστικά του γεγονότος  : το ορεινό τρέξιμο  είναι αφιερωμένο  στη μνήμη της  Αγίας Κόρης.  Η διαδρομή του εκτείνεται σε απόσταση περίπου 6χιλ  χιλιομέτρων, είναι  μέτριας δυσκολίας. Κινείται σε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι και άσφαλτος). Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 2 ώρες. Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 280 μέτρα και το μέγιστο 630. Σκοπός  της διαδρομής   είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλο και περισσότερων ατόμων στο ορεινό τρέξιμο   και η ταυτόχρονη ανάδειξη  της μοναδικής ομορφιάς του Ολύμπου.

Χρονικά όρια: Το χρονικό όριο του αγώνα καθορίζεται στις 2 (δυο ) ώρες και είναι  κοινό για άνδρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες. 

Σταθμοί τροφοδοσίας: Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, με νερό και ισοτονικά, περίπου στο μέσον της διαδρομής στο 3ο χλμ.  στη θέση (πηγή)  Τζαβάλι.  

Δικαίωμα συμμετοχής :Στο ορεινό  τρέξιμο  δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το13ο έτος της ηλικίας τους, επομένως δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες το 2010 και πριν  (για τις ηλικίες των 13-18 για να επιτραπεί θα χρειαστεί συνοδεία ενός γονέα   και υπεύθυνη δήλωση). Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών. Ο κάθε αθλούμενος  έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

Έναρξη εγγραφών: Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν 22 Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και Κυριακή  21 Μαΐου 2023.

Οι εγγραφές θα είναι έγκυρες με την ταυτόχρονη πληρωμή τους.

                                 

Δηλώσεις και Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 10 Ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

-δικαίωμα συμμετοχής

- τεχνικό μαντήλι λαιμού - κεφαλιού Buff

-τροφοδοσία και υποστήριξη,

-ηλεκτρονική χρονομέτρηση chip RFID,

-αναμνηστικό μετάλλιο σε όσους τερματίσουν ,

- Σακούλα αθλητή,  με σάντουιτς, φρούτο και χυμό στο τέλος του αγώνα.

-υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

 

 Ομαδικές εγγραφές: Για ομαδικές εγγραφές [άνω των 5 ατόμων] υπάρχει έκπτωση στην εγγραφή για όλα τα πακέτα, επικοινωνήστε με τον Παππά Μιλτιάδη στο 6974337073 για να κάνετε την ομαδική εγγραφή σας.

 

Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο λογαριασμό της διοργάνωσης:

Ο λογαριασμός κατάθεσης είναι της Τράπεζα Πειραιώς:

IBAN GR10 0171 6160 0066 1614 0382 267 .

Ο λογαριασμός ανήκει στον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΡΟΝΤΟΥΣ. Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο σας και τον αγώνα   6 χιλ. “Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης“

ΠΡΟΣΟΧΗ, στη κατάθεση από άλλη τράπεζα ( εκτός της Πειραιώς ), κρατάει  προμήθεια η άλλη τράπεζα, σε περίπτωση αφαίρεσης της προμήθειας από τα 10 ευρώ, η διαφορά θα σας ζητηθεί από την γραμματεία πριν την εκκίνηση.

Εξοπλισμός: Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές. Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερού με ζώνη (τύπου μπανάνα). 

 

Πρόγραμμα των τριών αγώνων:

Κυριακή 28 Μαΐου 2023,  Αγ. Απόστολοι Βροντούς

 

07:30-08:30 : Παραλαβή [αριθμού κλπ]  διαδρομής 20 χιλ.

09.00 : Εκκίνηση αγώνα διαδρομής 20χιλ.

08:00-09:00 : Παραλαβή [αριθμού κλπ] αθλούμενων 13 χιλ. και 6 χιλ.

09.15 :Εκκίνηση αγώνα  διαδρομής 6 χιλ

09.30 :Εκκίνηση αγώνα διαδρομής 13 χιλ

12:30: Απονομές των 6 χιλ. στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΟΣ Βροντούς

13:00: Απονομές των 13 χιλ. στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΟΣ Βροντούς

13:30: Απονομές των 20 χιλ. στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΟΣ Βροντούς

Κανονισμοί :

- Το ορεινό τρέξιμο North Olympus Trail Vrontou δεν εντάσσεται σε κανένα άθλημα ή Ομοσπονδία και ως εκ τούτου έχει τους δικούς του, ιδιαίτερους κανονισμούς διεξαγωγής που απηχούν τις απόψεις της διοργάνωσης για το ορεινό τρέξιμο.

-Κάθε αθλούμενος φέρει τον αριθμό του ορεινού τρεξίματος (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του ορεινού τρεξίματος χωρίς να

διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό.

- Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση, γίνεται κυρίως για λόγους ασφάλειας των συμμετεχόντων στο γεγονός. Επίσης για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλούμενων, αυτοί φορούν αριθμούς αναγνώρισης.

-Στην αθλητική δραστηριότητα όσοι γίνονται δεκτοί, δεν γίνονται με την ιδιότητα του επίσημου αθλητή, κατόχου δελτίου αθλητικού σωματείου.

-Το γεγονός διοργανώνεται με σκοπό την ψυχαγωγία, την προαγωγή της υγείας όσων συμμετέχουν, την ανάδειξη του ορεινού τρεξίματος ως δραστηριότητας, την ανάδειξη της φύσης της περιοχής.

 Αποποίηση  ευθύνης Η Διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν βλάβη της υγείας ή της σωματικής ακεραιότητας (τραυματισμό ή και θάνατο) των αθλουμένων που συμμετέχουν στο γεγονός, δεδομένης της επίγνωσης του κάθε αθλούμενου για τους κινδύνους που συνεπάγεται η προσπάθεια σε ορεινό περιβάλλον.

 Με την αποδοχή της συμμετοχής του στο ορεινό τρέξιμο, ο κάθε αθλητής αποδέχεται αυτόματα την πλήρη ανάληψη της ευθύνης από τον ίδιο αλλά και την απαλλαγή των διοργανωτών από ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος ή σοβαρού κινδύνου στον οποίο μπορεί να εκτεθεί ο ίδιος.

Πληροφορίες

Για πληροφορίες που αφορούν το ορεινό τρέξιμο μπορείτε να απευθύνεστε στον Παππά Μιλτιάδη (τηλ 697 433 7073). Το ορεινό τρέξιμο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της  Αγίας Κόρης. 

 

Λίγα λόγια για την Αγία Κόρη.

 Το προσκύνημα της  Αγίας Κόρη   βρίσκεται  στους πρόποδες του Ολύμπου 4 χιλ από την Βροντού και ένα χιλ. από τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς στους Αγ. Απόστολους. Βρίσκεται στο βάθος ενός  πυκνού φαραγγιού με πλούσια βλάστηση στο όποιο φτάνει κανείς αν κατέβει το μονοπάτι με τα 180 σκαλοπάτια. Σύμφωνα με  την τοπική παράδοση η Αγία Κόρη ήταν μία όμορφη κοπέλα  από την περιοχή των Ιωαννίνων την οποία θέλησε να  πάρει στο χαρέμι του ο Αλί  Πασάς. Εκείνη κρατώντας την εικόνα της Παναγίας για να γλυτώσει κατέφυγε στο Όλυμπο στην περιοχή  της Παλιάς Βροντούς. Εκεί στο βάθος της ρεματιάς πέθανε από το κρύο και την ασιτία. Δίπλα στο άψυχο σώμα ανέβλυζε αγιάσμα και οι κάτοικοι έκτισαν στην μνήμη ένα εκκλησάκι γύρω από το δέντρο. Επειδή κανείς δεν ήξερε το όνομα της, την  ονόμασαν Αγία Κόρη. Η μνήμη της γιορτάζεται την ημέρα της Αγίας Τριάδας. Το άγιασμα της  είναι θαυματουργό και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για θαύματα που έχουν συμβεί κατά καιρούς

 

Με εκτίμηση

η Οργανωτική  Επιτροπή του

“6oυ North Olympus Trail Vrontou 2023“ (ΕΟΣ Βροντούς Ολύμπου)

NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU (NOT VRONTOU)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλιομέτρων με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), καθώς και έναν μικρότερο των 6 χιλιομέτρων με την επωνυμία 'Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης', στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου.

Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας κινείται σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας των 20km έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και ακολουθεί την παρακάτω διαδρομή: Αγ. Απόστολοι – Αγία Κόρη – Ίταμος (πηγή), Έλατος, Μαστορούλι (πηγή), Παπά Αλώνι, Κατραναριά, Παλαβός, Σπηλιές και καταλήγει στους Αγ. Απόστολους.

 H συνολική θετική υψομετρική διαφορά του αγώνα των 20km NOT VRONTOU είναι 1,450μ.

Περισσότερα...

ΔΡΑΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς και για κάθε είδους ανακοίνωση που αφορά τον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς

Περισσότερα...