Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Προκήρυξη  του αγώνα των 6 χιλ.

“Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης “

Νέος μικρός αγώνας στον βορειοανατολικό Όλυμπο μήκους 6 χιλ.

Κυριακή 20 Μαΐου 2018
 

ΓΕΝΙΚΑ 

Ο αγώνας “Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης“ θα πραγματοποιηθεί  για δεύτερη  φορά την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, την ημέρα που διεξάγεται και ο   NΟT  Vrontou  20 χιλ. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος  στη μνήμη της  Αγίας Κόρης.  Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου 6χιλ  χιλιομέτρων, είναι  μέτριας δυσκολίας, με σχετικά ήπιες κλίσεις. Κινείται σε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι, χωματόδρομος, άσφαλτος). Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 2 ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, με νερό και ισοτονικά ,περίπου στο μέσον της διαδρομής στη θέση Τζαβάλι. Σκοπός της Οργανωτικής Επιτροπής του North Olympus Trail  Vrontou (ΕΟΣ Βροντούς) είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλο και περισσότερων ατόμων, ανεξάρτητα από την ηλικία σε αθλητικές δράσεις και η ταυτόχρονη ανάδειξη μέσα από τον αθλητισμό της μοναδικής ομορφιάς του Ολύμπου.

 

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ 

Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό τους   Άγιους  Αποστόλους,  όπου και βρίσκονται τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς.  Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 280 μέτρα και το μέγιστο 630. Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο. 

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το15ο έτος της ηλικίας τους (για τις ηλικίες των 15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέων τους, υπεύθυνη δήλωση). Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών. Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές, οι οποίες θα ξεκινήσουν στο τέλος Μαρτίου 2018 και θα διαρκέσουν μέχρι  και Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο  λογαριασμό της διοργάνωσης. 

 

Ο λογαριασμός κατάθεσης είναι: 

Τράπεζα Πειραιώς: IBAN  GR10  0171  6160  0066  1614  0382 267 

 

Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο καθώς και  τον αγώνα “Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης“

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ 

Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 20/5) και ώρες 08:00-09:30 στους Άγιους  Απόστολους. Για την παραλαβή των αριθμών, απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριας, καθώς και την ηλικία του/της.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ 

Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 5 Ευρώ. 

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται: 

Αριθμός συμμετοχής BIB number με αναγραφή ονοματεπώνυμου κάθε συμμετέχοντα

τροφοδοσία σε ένα σταθμό, 

ηλεκτρονική χρονομέτρηση chip RFID,

αναμνηστικό μετάλλιο  σε όσους τερματίσουν και 

υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

 

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ 

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε ένα σημείο, περίπου στη μέση της διαδρομής, στην περιοχή  Τζαβάλι  (νερό και ισοτονικά ). 

 

ΩΡΑ ΑΠΟΝΟΜΩΝ ΑΓΩΝΑ 6 ΧΙΛ 

Οι απονομές  του αγώνα των 6 χιλ. θα ξεκινήσουν στις 12.00 στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΟΣ Βροντούς.

 

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ 

Το χρονικό όριο του αγώνα καθορίζεται στις 2 (δυο ) ώρες και είναι  κοινό για άνδρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες. 

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές. Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερού με ζώνη (τύπου μπανάνα). 

 

ΕΠΑΘΛΑ 

Αναμνηστικά έπαθλα δίνονται στους τρεις πρώτους άνδρες νικητές και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα. 

Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ 

Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πάνω στη διαδρομή. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διοργάνωση στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βροντού Πιερίας 10/3/2018

 

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη της  Αγίας Κόρης. 

 

Λίγα λόγια για την Αγία Κόρη

 

Το προσκύνημα της  Αγία Κόρη   βρίσκεται  στους πρόποδες του Ολύμπου 4 χιλ από την Βροντού και ένα χιλ. από τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς στους Αγ. Απόστολους. Βρίσκεται στο βάθος ενός  πυκνού φαραγγιού με πλούσια βλάστηση στο όποιο φτάνει κανείς αν κατέβει το μονοπάτι με τα 180 σκαλοπάτια.

 

Σύμφωνα με  την τοπική παράδοση η Αγία Κόρη ήταν μία όμορφη κοπέλα  από την περιοχή των Ιωαννίνων την οποία θέλησε να  πάρει στο χαρέμι του ο Αλί  Πασάς. Εκείνη κρατώντας την εικόνα της Παναγίας για να γλυτώσει κατέφυγε στο Όλυμπο στην περιοχή  της Παλιάς Βροντούς. 

 

Εκεί στο βάθος της ρεματιάς πέθανε από το κρύο και την ασιτία. Δίπλα στο άψυχο σώμα ανέβλυζε αγιάσμα και οι κάτοικοι έκτισαν στην μνήμη ένα εκκλησάκι γύρω από το δέντρο. Επειδή κανείς δεν ήξερε το όνομα της, την  ονόμασαν Αγία Κόρη. Η μνήμη της γιορτάζεται την ημέρα της Αγίας Τριάδας. Το άγιασμα της  είναι θαυματουργό και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για θαύματα που έχουν συμβεί κατά καιρούς

 

Με εκτίμηση η Οργανωτική  Επιτροπή του “3oυ North Olympus Trail Vrontou 2018“ (ΕΟΣ Βροντούς)

NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU (NOT VRONTOU)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλιομέτρων με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), καθώς και έναν μικρότερο των 6 χιλιομέτρων με την επωνυμία 'Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης', στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου.

Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας κινείται σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας των 20km έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και ακολουθεί την παρακάτω διαδρομή: Αγ. Απόστολοι – Αγία Κόρη – Ίταμος (πηγή), Έλατος, Μαστορούλι (πηγή), Παπά Αλώνι, Κατραναριά, Παλαβός, Σπηλιές και καταλήγει στους Αγ. Απόστολους.

 H συνολική θετική υψομετρική διαφορά του αγώνα των 20km NOT VRONTOU είναι 1,450μ.

Περισσότερα...

ΔΡΑΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς και για κάθε είδους ανακοίνωση που αφορά τον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς

Περισσότερα...