Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ NOT VRONTOU 2019 20,1 km

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

4ο NorthOlympusTrailVrontou

 

 

ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΒΟΥΝΟΥ 20,1 ΧΙΛ

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 09.00 π.μ.

 

ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : Αγ. Απόστολοι (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς), 4 χιλ δυτικά από το χωριό Βροντού, με κατεύθυνση προς τον Όλυμπο.

 

Χαρακτηριστικά του γεγονότος : Το ορεινό τρέξιμο είναι απόστασης 20.100 μέτρων από τα οποία τα 18.100χιλ. είναι σε μονοπάτια και 2χιλ. σε δασικούς δρόμους και άσφαλτο. Το υψόμετρο που θα κινηθεί είναι από 320μ έως 1.540μ. Στόχος του ορεινού τρεξίματος είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου, έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και ακολουθεί την παρακάτω διαδρομή: Αγ. Απόστολοι – Αγία Κόρη – Ίταμος (πηγή), Έλατος, Μαστορούλι (πηγή), Παπά Αλώνι, Κατραναριά, Παλαβός, Σπηλιές και καταλήγει στους Αγ. Απόστολους.

 

Δικαίωμα συμμετοχής: Στην αθλητική δραστηριότητα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

 

Κατηγορίες νικητών:

-Έπαθλα: Μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν .

-Έπαθλα για τους τρεις πρώτους άντρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες.

 

Για τους άντρες προβλέπονται επιπλέον 4 κατηγορίες νικητών με βάση την ηλικία των αθλητών

Α) 19-39 χρονών

Β ) 40- 49 χρονών

Γ ) 50-59

Δ) 60 +

Για τις γυναίκες προβλέπονται επιπλέον 4 κατηγορίες νικητών με βάση την ηλικία των αθλητών

Α) 19-39 χρονών

Β ) 40- 49 χρονών

Γ )  50-59

Δ)  60 +

 

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κατηγορίας, η ύπαρξη έξι αθλούμενων (για την βράβευση των τριών πρώτων) ή τριών ατόμων (για τη βράβευση του 1ου.

Οι 3 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης (αντρών και γυναικών) δεν συμπεριλαμβάνονται στις επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες νικητών.

 

Το ίχνος του ορεινού τρεξίματος μπορείτε να το βρείτε στην σελίδα μας http://www.eosvrontous.gr

 

Ώρα βραβεύσεων των νικητών: οι απονομές θα ξεκινήσουν στις 14.30 στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΟΣ Βροντούς.

 

Σήμανση: Η σηματοδότηση έχει γίνει με πινακίδια διαστάσεων 13χ13 κίτρινου και κόκκινου χρώματος και με πινακίδες σωστής κατεύθυνσης. Επίσης θα υπάρχουν εθελοντές στα δύσκολα σημεία όπου είναι απαραίτητο, για την συνέχιση της σωστής κατεύθυνσης των αθλητών.

 

Τροποποίηση διαδρομής: Εάν χρειαστεί λόγο κακών καιρικών συνθηκών, οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν ή να διακόψουν τον ορεινό αγώνα , προκειμένου να

μην θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλούμενων.                                                                                 

Έναρξη εγγραφών: Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν μέσα Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και Τετάρτη 29 Μαΐου 2019.

                                                                                                                                         

Δηλώσεις και Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 20 Ευρώ το πακέτο Α’ ( με τεχνικό t-shirt ) και 15 ευρώ το πακέτο Β’( χωρίς τεχνικό t-shirt).

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 

ΠΑΚΕΤΟ Α’ ( 20 ευρώ)

-δικαίωμα συμμετοχής

- τεχνικό t-shirt

-τροφοδοσία και υποστήριξη,

-ηλεκτρονική χρονομέτρηση chip RFID,

-αναμνηστικό μετάλλιο σε όσους τερματίσουν ,

- γεύμα στον τερματισμό ( 2 σουβλάκια, ρύζι )

-υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

 

ΠΑΚΕΤΟ Β’ ( 15 ευρώ)

-δικαίωμα συμμετοχής

-τροφοδοσία και υποστήριξη,

-ηλεκτρονική χρονομέτρηση chip RFID,

-αναμνηστικό μετάλλιο σε όσους τερματίσουν ,

- γεύμα στον τερματισμό, ( 2 σουβλάκια, ρύζι )

-υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

 

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΓΓΑΦΕΣ: Για ομαδικές εγγραφές [άνω των 5 ατόμων] υπάρχει έκπτωση στην εγγραφή για όλα τα πακέτα, επικοινωνήστε με τον Παππά Μιλτιάδη στο 6974337073 για να κάνετε την ομαδική εγγραφή σας.

 

Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο λογαριασμό της διοργάνωσης:

Ο λογαριασμός κατάθεσης είναι της Τράπεζα Πειραιώς:

IBAN GR10 0171 6160 0066 1614 0382 267 .

Ο λογαριασμός ανήκει στον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΡΟΝΤΟΥΣ. Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο σας, τα 20 χιλ. 4oNorth Olympus Trail Vrontou.

 

Πρόγραμμα:

Κυριακή 2/6/2018 - Αγ. Απόστολοι Βροντούς

07:30-08:30 : Παραλαβή πακέτου[αριθμού] κλπ αθλούμενων 20 χιλ.

09.00 : Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος. διαδρομής 20χιλ

07:30-09:30 : Παραλαβή πακέτου[αριθμού]κλπ αθλούμενων 6 χιλ. .

10.00 :Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος διαδρομής 6 χιλ

12.00: Απονομές των 6 χιλ.

14:30: Απονομές των 20 χιλ. στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΟΣ Βροντούς

Παράδοση των αριθμών : την ημέρα του ορεινού τρεξίματος, τις ώρες 7:30-8:30 από την γραμματεία στο χώρο της εκκίνησης.

 

Παιδικοί αγώνες για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, μήκους 1.000μ και 1.500μ. σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μεταλλείο και στους τρεις πρώτους νικητές κύπελλα\ο  και είναι δωρεάν.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

- Το ορεινό τρέξιμο North Olympus Trail Vrontou δεν εντάσσεται σε κανένα άθλημα ή Ομοσπονδία και ως εκ τούτου έχει τους δικούς του, ιδιαίτερους κανονισμούς διεξαγωγής που απηχούν τις απόψεις της διοργάνωσης για το ορεινό τρέξιμο.

-Κάθε αθλούμενος φέρει τον αριθμό του ορεινού τρεξίματος (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του ορεινού τρεξίματος χωρίς να

διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό.

- Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση, γίνεται κυρίως για λόγους ασφάλειας των συμμετεχόντων στο γεγονός. Επίσης για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλούμενων, αυτοί φορούν αριθμούς αναγνώρισης.

-Στην αθλητική δραστηριότητα όσοι γίνονται δεκτοί, δεν γίνονται με την ιδιότητα του επίσημου αθλητή, κατόχου δελτίου αθλητικού σωματείου.

-Το γεγονός διοργανώνεται με σκοπό την ψυχαγωγία, την προαγωγή της υγείας όσων συμμετέχουν, την ανάδειξη του ορεινού τρεξίματος ως δραστηριότητας, την ανάδειξη της φύσης της περιοχής.

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν βλάβη της υγείας ή της σωματικής ακεραιότητας (τραυματισμό ή και θάνατο) των αθλουμένων που συμμετέχουν στο γεγονός , δεδομένης της επίγνωσης του κάθε αθλούμενους για τους κινδύνους που συνεπάγεται η προσπάθεια σε ορεινό περιβάλλον. Με την αποδοχή της συμμετοχής του στο ορεινό τρέξιμο, ο κάθε αθλητής αποδέχεται αυτόματα την πλήρη ανάληψη της ευθύνης από τον ίδιο αλλά και την απαλλαγή των διοργανωτών από ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος ή σοβαρού κινδύνου στον οποίο μπορεί να εκτεθεί ο ίδιος.

- Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ , ουδόλως σχετίζεται με τον ΣΕΓΑΣ ή άλλη παρόμοια Ομοσπονδία αθλήματος και δεν είναι αναγνωρισμένο αθλητικό σωματείο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

-Το NOT VRONTOU 2019 δεν αποτελεί «αθλητικό αγώνα» (race) αλλά «γεγονός αθλητικής αναψυχής» (event), με τους δικούς του όρους, συνθήκες και κανονισμούς διεξαγωγής που μπορεί να προσομοιάζουν με τους αντίστοιχους των αγώνων, δεν απευθύνεται όμως σε αθλητές αλλά σε αθλούμενους φυσιολάτρες, χωρίς επίσημη αθλητική ιδιότητα! Κατά συνέπεια, ούτε το γεγονός αλλά ούτε και οι συμμετέχοντες σε αυτό αντιπροσωπεύουν την έννοια του αγώνα και των αθλητών αντίστοιχα, όπως αυτά ορίζονται από την αθλητική νομοθεσία (Ν.2725/1999, Ν.4603/2019) αλλά την έννοια του αθλητικού τουρισμού, όπως αυτή περιγράφεται στον νόμο περί «Θεματικού Τουρισμού» (Ν.4582/2018). Ως εκ τούτου, κάθε συσχετισμός του γεγονότος μας με την έννοια του «αγώνα» και των συμμετεχόντων του με την έννοια των «αθλητών», είναι εντελώς αυθαίρετος και θα αντιμετωπιστεί από τη διοργάνωσή μας ως σκόπιμος, δόλιος και κακόβουλος. Η διοργάνωσή μας επιφυλάσσεται για τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου εναντίον εκείνων που θα μας προκαλέσουν οικονομική ή ηθική βλάβη εξαιτίας μιας τέτοιας μεταχείρισης.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για πληροφορίες που αφορούν το ορεινό τρέξιμο μπορείτε να απευθύνεστε στον Πρόεδρο του ΕΟΣ Βροντούς Γάκη Ιωάννη (τηλ 697 222 4665), στα μελή του Δ.Σ. Παππά Μιλτιάδη (τηλ 6974 337 073) και Σπανό Γιώργο (τηλ. 6973 804 843).

NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU (NOT VRONTOU)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλιομέτρων με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), καθώς και έναν μικρότερο των 6 χιλιομέτρων με την επωνυμία 'Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης', στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου.

Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας κινείται σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας των 20km έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και ακολουθεί την παρακάτω διαδρομή: Αγ. Απόστολοι – Αγία Κόρη – Ίταμος (πηγή), Έλατος, Μαστορούλι (πηγή), Παπά Αλώνι, Κατραναριά, Παλαβός, Σπηλιές και καταλήγει στους Αγ. Απόστολους.

 H συνολική θετική υψομετρική διαφορά του αγώνα των 20km NOT VRONTOU είναι 1,450μ.

Περισσότερα...

ΔΡΑΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς και για κάθε είδους ανακοίνωση που αφορά τον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς

Περισσότερα...