Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ NOT VRONTOU 2019 6 km

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

4ο NorthOlympusTrailVrontou

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΒΟΥΝΟΥ 6 ΧΙΛ

“Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης“

 

     

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10.00 π.μ.

 

ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : Αγ. Απόστολοι  (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς), 4 χιλ δυτικά από το χωριό Βροντού, με κατεύθυνση προς τον Όλυμπο.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ  : το ορεινό τρέξιμο  είναι αφιερωμένο  στη μνήμη της  Αγίας Κόρης.  Η διαδρομή του εκτείνεται σε απόσταση περίπου 6χιλ  χιλιομέτρων, είναι  μέτριας δυσκολίας, με σχετικά ήπιες κλίσεις. Κινείται σε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι, χωματόδρομος, άσφαλτος). Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 2 ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, με νερό και ισοτονικά ,περίπου στο μέσον της διαδρομής στη θέση Τζαβάλι. Σκοπός  της διαδρομής   είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλο και περισσότερων ατόμων στο ορεινό τρέξιμο   και η ταυτόχρονη ανάδειξη  της μοναδικής ομορφιάς του Ολύμπου.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :

Η διαδρομή του ορεινού τρεξίματος  έχει ως εκκίνηση και τερματισμό τους   Άγιους  Αποστόλους,  όπου και βρίσκονται τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς.  Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 280 μέτρα και το μέγιστο 630. Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο. 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Στο ορεινό  τρέξιμο  δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το15ο έτος της ηλικίας τους, επομένως δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες το 2004 και πριν  (για τις ηλικίες των 15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέων τους, υπεύθυνη δήλωση). Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών. Ο κάθε αθλούμενος  έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

 Οι εγγραφές, οι οποίες θα ξεκινήσουν στα μέσα  Απριλίου 2019 και θα διαρκέσουν μέχρι  και Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο  λογαριασμό της διοργάνωσης. 

 Ο λογαριασμός κατάθεσης είναι: 

Τράπεζα Πειραιώς: IBAN  GR10  0171  6160  0066  1614  0382 267 

 

Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο καθώς και  τον αγώνα “Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης“

 ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ :

Το χρονικό όριο του αγώνα καθορίζεται στις 2 (δυο ) ώρες και είναι  κοινό για άνδρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες. 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ :

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές. Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερού με ζώνη (τύπου μπανάνα). 

Ώρα βραβεύσεων των νικητών: οι απονομές θα ξεκινήσουν στις 12.30 στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΟΣ Βροντούς.

 

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ  ΔΙΑΡΟΜΗΣ :

 Εάν χρειαστεί λόγο κακών καιρικών συνθηκών, οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν ή να διακόψουν το ορεινό τρέξιμο , προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλούμενων.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ :

 Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν μέσα Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και Τετάρτη 29 Μαΐου 2019.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 12 Ευρώ το πακέτο Α’ ( με τεχνικό t-shirt )  και 7 ευρώ το πακέτο Β’(  χωρίς  τεχνικό t-shirt).

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 

ΠΑΚΕΤΟ Α’ :  ( 12 ευρώ)

-δικαίωμα συμμετοχής

- τεχνικό t-shirt

-τροφοδοσία και υποστήριξη,

-ηλεκτρονική χρονομέτρηση chip RFID,

-αναμνηστικό μετάλλιο σε όσους τερματίσουν ,

- γεύμα στον τερματισμό ( 2 σουβλάκια, ρύζι ) 

-υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

 

ΠΑΚΕΤΟ Β’:  ( 7 ευρώ)

-δικαίωμα συμμετοχής

-τροφοδοσία και υποστήριξη,

-ηλεκτρονική χρονομέτρηση chip RFID,

-αναμνηστικό μετάλλιο σε όσους τερματίσουν ,

- γεύμα στον τερματισμό, ( 2 σουβλάκια, ρύζι )  

-υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

 

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΓΓΑΦΕΣ: Για ομαδικές εγγραφές [άνω των 5 ατόμων] υπάρχει έκπτωση στην εγγραφή για όλα τα πακέτα, επικοινωνήστε με τον Παππά Μιλτιάδη στο 6974337073 για να κάνετε την ομαδική εγγραφή σας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

Κυριακή 2/6/2018 - Αγ. Απόστολοι Βροντούς

 

 

07:30-08:30 :Παραλαβή τσάντας αθλητών, των αγώνων των 20 χιλ.

09.00 :Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος. διαδρομής 20χιλ.

07:30-09:30 :Παραλαβή τσάντας αθλητών, των αγώνων των 6 χιλ.

10.00:Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος διαδρομής 6 χιλ

12.00:Απονομές των 6 χιλ.

14:30: Απονομές των 20 χιλ. στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΟΣ Βροντούς

 

Παράδοση των αριθμών : την ημέρα του ορεινού τρεξίματος, τις ώρες 7:30-8:30 από την γραμματεία στο χώρο της εκκίνησης.

 

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ :για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, μήκους  1.000μ και 1.500μ. σε όλα τα παιδιά  που θα τερματίσουν θα δοθεί  αναμνηστικό  μεταλλείο και στους τρεις πρώτους νικητές  κύπελλα,

Οι παιδικοί αγώνες είναι δωρεάν

 

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: - Το ορεινό τρέξιμο North Olympus Trail Vrontou δεν εντάσσεται σε κανένα άθλημα ή Ομοσπονδία και ως εκ τούτου έχει τους δικούς του, ιδιαίτερους κανονισμούς διεξαγωγής που απηχούν τις απόψεις της διοργάνωσης για το ορεινό τρέξιμο.

 

-Κάθε αθλούμενος φέρει τον αριθμό του ορεινού τρεξίματος (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του ορεινού τρεξίματος χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό.                                                   

 

- Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση, γίνεται κυρίως για λόγους ασφάλειας των συμμετεχόντων στο γεγονός. Επίσης για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλούμενων, αυτοί φορούν αριθμούς αναγνώρισης.

 

-Στην αθλητική δραστηριότητα όσοι γίνονται δεκτοί, δεν γίνονται με την ιδιότητα του επίσημου αθλητή, κατόχου δελτίου αθλητικού σωματείου.

 

-Το γεγονός διοργανώνεται με σκοπό την ψυχαγωγία, την προαγωγή της υγείας όσων συμμετέχουν, την ανάδειξη του ορεινού τρεξίματος ως δραστηριότητας, την ανάδειξη της φύσης της περιοχής

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν βλάβη της υγείας ή της σωματικής ακεραιότητας (τραυματισμό ή και θάνατο) των αθλουμένων που συμμετέχουν στο γεγονός , δεδομένης της επίγνωσης του κάθε αθλούμενους για τους κινδύνους που συνεπάγεται η προσπάθεια σε ορεινό περιβάλλον. Με την αποδοχή της συμμετοχής του στο ορεινό τρέξιμο, ο κάθε αθλητής αποδέχεται αυτόματα την πλήρη ανάληψη της ευθύνης από τον ίδιο αλλά και την απαλλαγή των διοργανωτών από ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος ή σοβαρού κινδύνου στον οποίο μπορεί να εκτεθεί ο ίδιος.

 

- Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ , ουδόλως σχετίζεται με τον ΣΕΓΑΣ ή άλλη παρόμοια Ομοσπονδία αθλήματος και δεν είναι αναγνωρισμένο αθλητικό σωματείο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

 

-Το NOT VRONTOU 2019 δεν αποτελεί «αθλητικό αγώνα» (race) αλλά «γεγονός αθλητικής αναψυχής» (event), με τους δικούς του όρους, συνθήκες και κανονισμούς διεξαγωγής που μπορεί να προσομοιάζουν με τους αντίστοιχους των αγώνων, δεν απευθύνεται όμως σε αθλητές αλλά σε αθλούμενους φυσιολάτρες, χωρίς επίσημη αθλητική ιδιότητα! Κατά συνέπεια, ούτε το γεγονός αλλά ούτε και οι συμμετέχοντες σε αυτό αντιπροσωπεύουν την έννοια του αγώνα και των αθλητών αντίστοιχα, όπως αυτά ορίζονται από την αθλητική νομοθεσία (Ν.2725/1999, Ν.4603/2019) αλλά την έννοια του αθλητικού τουρισμού, όπως αυτή περιγράφεται στον νόμο περί «Θεματικού Τουρισμού» (Ν.4582/2018). Ως εκ τούτου, κάθε συσχετισμός του γεγονότος μας με την έννοια του «αγώνα» και των συμμετεχόντων του με την έννοια των «αθλητών», είναι εντελώς αυθαίρετος και θα αντιμετωπιστεί από τη διοργάνωσή μας ως σκόπιμος, δόλιος και κακόβουλος. Η διοργάνωσή μας επιφυλάσσεται για τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου εναντίον εκείνων που θα μας προκαλέσουν οικονομική ή ηθική βλάβη εξαιτίας μιας τέτοιας μεταχείρισης!

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για πληροφορίες που αφορούν το ορεινό τρέξιμο μπορείτε να απευθύνεστε στον Πρόεδρο του ΕΟΣ Βροντούς Γάκη Ιωάννη (τηλ 697 222 4665), στα μελή του Δ.Σ. Παππά Μιλτιάδη (τηλ 697 433 7073) και Σπανό Γιώργο (τηλ. 6973 804 843).

.Το ορεινό τρέξιμο  είναι αφιερωμένο στη μνήμη της  Αγίας Κόρης. 

 

Λίγα λόγια για την Αγία Κόρη

 

Το προσκύνημα της  Αγία Κόρη   βρίσκεται  στους πρόποδες του Ολύμπου 4 χιλ από την Βροντού και ένα χιλ. από τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς στους Αγ. Απόστολους. Βρίσκεται στο βάθος ενός  πυκνού φαραγγιού με πλούσια βλάστηση στο όποιο φτάνει κανείς αν κατέβει το μονοπάτι με τα 180 σκαλοπάτια.Σύμφωνα με  την τοπική παράδοση η Αγία Κόρη ήταν μία όμορφη κοπέλα  από την περιοχή των Ιωαννίνων την οποία θέλησε να  πάρει στο χαρέμι του ο Αλί  Πασάς. Εκείνη κρατώντας την εικόνα της Παναγίας για να γλυτώσει κατέφυγε στο Όλυμπο στην περιοχή  της Παλιάς Βροντούς. Εκεί στο βάθος της ρεματιάς πέθανε από το κρύο και την ασιτία. Δίπλα στο άψυχο σώμα ανέβλυζε αγιάσμα και οι κάτοικοι έκτισαν στην μνήμη ένα εκκλησάκι γύρω από το δέντρο. Επειδή κανείς δεν ήξερε το όνομα της, την  ονόμασαν Αγία Κόρη. Η μνήμη της γιορτάζεται την ημέρα της Αγίας Τριάδας. Το άγιασμα της  είναι θαυματουργό και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για θαύματα που έχουν συμβεί κατά καιρούς

 

Με εκτίμηση η Οργανωτική  Επιτροπή του “4oυ North Olympus Trail Vrontou 2019“ (ΕΟΣ Βροντούς Ολύμπου)

NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU (NOT VRONTOU)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλιομέτρων με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), καθώς και έναν μικρότερο των 6 χιλιομέτρων με την επωνυμία 'Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης', στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου.

Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας κινείται σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας των 20km έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και ακολουθεί την παρακάτω διαδρομή: Αγ. Απόστολοι – Αγία Κόρη – Ίταμος (πηγή), Έλατος, Μαστορούλι (πηγή), Παπά Αλώνι, Κατραναριά, Παλαβός, Σπηλιές και καταλήγει στους Αγ. Απόστολους.

 H συνολική θετική υψομετρική διαφορά του αγώνα των 20km NOT VRONTOU είναι 1,450μ.

Περισσότερα...

ΔΡΑΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς και για κάθε είδους ανακοίνωση που αφορά τον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς

Περισσότερα...